Семейството на малката Кристин в животозастрашаващо състояние се нуждае от подкрепа за лечението му. Единственият шанс за живот на Кристин Терзиева е трансплантация на ново сърце. В момента семейството са в болница в Индия, където успели да кацнат след 20-часов полет. По време на пътуването малката Кристин е получила сърдечен арест, а сърцето й е спряло за повече от 30 минути.  

‼️ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СПЕШНА КАПМАПНИЯ ‼️Моля ви,прочете и помогнете!Кристин,е боец аз вярвам в нея повярвайте и вие сега...

Публикувахте от Дари надежда в Сряда, 7 юни 2023 г.

Публикуваме апела на родителите на Кристин:

След няколко отменени полети, смяна на дати, самолети, екипаж, аварийно кацане, най-накрая след почти 20 часов полет, стигнахме до болницата в Индия. По време на полета Кристин получи сърдечен арест, сърцето не работеше повече от 30 минути, но благодарение на лекарите и Бог, както каза лекаря "she came back".

И тук той ми каза: "Имаш два избора да се върнем към България или да продължим пътуването към Индия. И двете са еднакво рискови. Може да получи същия арест след 20 мин и да не може да я спасим." Просто поех риска. Нямах друг избор.

След като кацнахме в Индия, в линейката на път за болницата, сърцето спира още 2 пъти. Има отоци по цялото тяло. Започнати бяха изследвания и веднага трябва да се постави устройство. Докато пиша тези редове я смъкнаха в операционната.

Както вече написах в предния пост, се наложи спешна операция веднага след като пристигнахме за поставяне на устройство за поддръжка, наречено ЕCМО. Тъй като сърцето спира няколко пъти и изобщо не работи.

За съжаление, ще се наложи да увеличим и сумата, тъй като докато е на това устройство, престоят в интензивен сектор е 2000 долара на ден. А за самата машина се плаща между 3 500 и 4 500 долара дневно. За него и всички допълнителни изследвания покрай поставянето му, сме превели 50 000 USD.

Всичко зависи от това колко време ще се чака за донор - може да бъде само на това устройство, но ако е повече от месец-два, което е по-вероятно, ще се наложи и поставянето на VAD /Berlin heart/. Но състоянието й се влоши рязко сутринта в деня на полета и нямахме друг избор. Знаете колко рисково беше транспортирането, и въпреки че сърцето спира няколко пъти - ние успяхме. Вие успяхте! Сега е под наблюдение. Следващите дни са важни, за да се проследи състоянието й след поставянето на мембраната.

Подкрепете бебе Кристин в борбата й с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-bebe-kristin

  • Банка: Алианц Банк България
  • IBAN: BG30BUIN95611000705319
  • BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дареие за Кристин Терзиева

“Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.

Включете се в онлайн базара ,на платформата:
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/

Разгледайте и нашия фонда за лечение на деца в чужбина чрез който беше подкрепена Кристин:
https://pavelandreev.bg/subscription