Проучванията показват, че лекарствените гъби могат да подобрят здравето и физическата сила, да увеличат издръжливостта и да помогнат при пациенти с тежки заболявания

Съвременната микотерапия (терапия с лекарствени гъби) се заражда в Япония през 1968 г., макар традиционната източна медицина, от която тя е част, да е на повече от 2000 години. Съвременните учени-изследователи са доказали фармакологичен ефект при повече от 700 различни вида висши гъби, а около 10 от тях днес са наречени „лечебни“.

Наред с хранителни вещества като белтъчини, витамини и минерали, лечебните гъби съдържат и множество биоактивни съставки, които в по-голяма концентрация са подходящи за профилактика и терапия на различни заболявания и могат да се отразят изключително положително върху физическото състояние на човека. През последните 30 години употребата на тези биоактивни съставки от лекарствените гъби бе доразвита  от различни научни екипи по света и се превърна в отделна наука за приложение на гъбите. Целенасочената употреба в готови капсули на висококонцентрирани екстракти  открива нови терапевтични възможности пред лекарите-натуропати да помагат на своите пациенти.

Ефектът от различни холистични терапевтични методи също може да се допълни по най-добър начин от възможностите на микотерапията . Важно е обаче преди да се започне каквато и да е терапия пациентът да потърси информация и да се консултира с опитен лекар-микотерапевт.

От 2003 година до днес фирма Dr.Biomaster е най-големият български производител и вносител на продукти от висококачествени лекарствени гъби и билки, използвани за възстановяване имунитета на пациенти с различни здравословни проблеми.

Dr. Biomaster предлага продукти от лечебни гъби с най-високо качество в Европа.

Компания е с 20-годишен опит в областта на природната медицина и висококачествените хранителни добавки . Екипът ни се състои от лекари и фармацевти, отдадени на своята работа.

Консултация с лекарите на Dr. Biomaster

За нас няма нищо по-важно от това клиентите ни да получат желаните резултати от приема на нашите продукти. Именно затова Dr. Biomaster предлага консултация с опитни лекари-микотерапевти, членове на „Обществото по лекарствени гъби България“, които отделят специално внимание на всеки един от своите пациенти.

Благодарение на натрупания опит, те са в състояние да предложат на всеки клиент, който води борба с онкологично, неврологично или друго заболяване, индивидуално изготвен терапевтичен протокол с цел подобряване на тяхното здравословно състояние.

Лекарите на Dr. Biomaster проследяват грижливо всяка стъпка от терапията на своите пациенти. Нашият екип от специалисти е винаги насреща, за да отговори на всеки ваш въпрос и да ви помогне в избора на най-подходящите продукти за грижа за вашето здраве.

Връзка със специалист-микотерапевт можете да откриете на тел:  0879 62 72 95 и на сайта www.drbiomaster.com.