Актьорът Долф Лундгрен, прочул се с ролята на Иван Драго във филма "Роки IV", разкри в откровено интервю, че от осем години води битка с рака, съобщи "Варайъти".

Шведският актьор за първи път говори за случващото се с него през последните години в предаването "В дълбочина с Греъм Бенсинджър".

Битката на Долф Лундгрен започва през 2015 г., когато лекарите за първи път откриват и отстраняват злокачествен тумор на бъбрека.

През следващите пет години нещата изглеждат наред. През 2020 г. обаче актьорът се връща в Швеция и след като получава киселинен рефлукс, си прави ядрено-магнитен резонанс. Оказва се, че в тази област има още няколко тумора.

Долф Лундгрен разказва, че по това време му откриват още шест тумора, един от които е станал твърде голям, за да бъде отстранен, така че му се налага да започне системна терапия. Още тумори са открити през есента на 2021 г., когато Лундгрен пристига в Лондон, за да снима продълженията на "Аквамен" и "Непобедимите".

Нещата се оказват много по-лоши, отколкото изглеждат. "Лекарят заговори за всички тези различни тумори извън бъбреците. Започна да казва неща като: "Вероятно трябва да си вземете почивка и да прекарвате повече време със семейството си" и т.н. Попитах го: "Колко време мислиш, че ми остава?" Мисля, че каза две или три години, но по гласа му разбрах, че вероятно смята, че е по-малко", споделя Долф Лундгрен.

Мисълта, че може да умре не стряска актьора, който казва, че е имал "страхотен живот".

В крайна сметка той се обръща за второ мнение към друг лекар в Лондон, който открива, че ракът на бъбреците му мутира по-скоро като рак на белия дроб. Лекарят променя лечението на Лундгрен, подхождайки така, сякаш ракът е белодробен.

"Ако бях продължил с другото лечение, щяха да ми останат около три-четири месеца", казва актьорът, и допълва, че новото лечение е започнало да свива туморите му с около 20 и 30 процента в рамките на три месеца.

До края на 2022 г. туморите му са се свили с около 90 процента, което позволява хирургично да бъде отстранена останалата белегова тъкан в тях.

"Прогнозата, да се надяваме, е че когато отстранят тези неща, няма да има никаква ракова активност и лекарствата, които приемам, ще потиснат всичко останало", казва Долф Лундгрен, цитиран от БТА.

Почитателите на шведския актьор могат да го гледат в "Непобедимите 4" и "Аквамен и изгубеното кралство", които ще тръгнат по кината съответно на 22 септември и 25 декември.