Принцеса Шарлен сподели, че й е трудно да се придържа към хранителен режим, защото често пътува по събития по целия свят. Тъй като принцесата не може да избира какво да яде на кралски събития, тя се опитва да сложи в чинията си по-полезните опции, които се предлагат, съобщава "Daily Express".

Шарлен, южноафриканска олимпийска плувкиня, каза пред "Women's Health South Africa", че се старае да се придържа към три основни храни: "Опитвам се да ям много риба и пресни плодове и зеленчуци. И пия много вода - важно е да бъда хидратирана".

Бившата състезателка по плуване сега прекарва дните си в бързане от едно кралско събитие към друго. От "Women's Health South Africa" също твърдят, че тя не е голяма почитателка на фитнеса, пише Дир.бг.

Въпреки това Шарлен има стегната фигура, с добре оформени мускули на ръцете и краката.

Принцесата също така говори за важността човек да не се ограничава от сладки храни и десерти от време на време. Тя отбеляза, че е полезно хората да не са твърде строги към себе си.

Дори през 2023 г. Шарлен все още обожава да е във водата. Когато ходи по хотели, басейнът е първото нещо, което посещава, когато пристигне.

Тя също така практикува гребане на борд, което е отлично за тонизиране на ръцете и раменете.

Шарлен, която е майка на близнаци, обича и занимания на открито, които я потапят сред природата, включително бягане и туристически походи.

Принцесата се наслаждава и на каране "водно колело". Това със сигурност е забавна тренировка за крака.

През 2017 г. принцеса Шарлен организира състезанието "Riviera Waterbike Challenge", в което нейният съпруг принц Алберт се съревновава заедно с други спортисти.

След години на упорито обучение, за да стане състезател по плуване, Шарлен признава, че приоритетите ѝ са се променили драстично. Сега тя тренира, за да поддържа здравето си и да се забавлява.

Преди време обучаваше деца да плуват, чрез фондацията си.

Снимка: Getty Images
Тъй като прекарва толкова много време в пътуване със самолет, Шарлен често се разтяга, за да поддържа ставите си гъвкави. Тя балансира часовете, които прекарва на токчета, с време за релакс - боса.

Шарлен коментира: "Като спортист, тренировките ми бяха експлозивни. Сега се фокусирам повече върху силата, основната тренировка и стабилността. Човек губи сила с възрастта и аз трябва да бъда силна, за да мога да гледам децата си и да спортувам."