Според месечния доклад на американското правителство за работната сила в страната, от миналия юни до сега броят на жените с някаква форма на физически или умствени увреждания в Съединените щати е надвишил този при мъжете с такива проблеми. Това предаде информационна агенция „Блумбърг нюз“, цитирана от Радио Китай.

Експертите считат, че една от основните причини за това е, че дългосрочните последици от COVID-19 при жените са много повече, отколкото при мъжете. В резултат индустриите, които наемат предимно жени, може да се сблъскат с недостиг на персонал, а при самите жени това може да доведе и до прекъсване или загуба на кариерното развитие.

Съобщава се също, че застрахователите на някои пациенти с дългосрочни последици от коронавируса в страната отказват да покрият разходите им за лечение. Някои пациенти задлъжняват с огромни суми в опитите си за справяне с хроничните заболявания. Едно проучване изчислява, че личните медицински разходи в Съединените щати за лечението на дългосрочни симптоми на COVID-19 могат да достигнат около 9000 долара годишно.