Здравко Димов - военен пилот, спортист, както сам определя себе си - инат. И най-важното - късметлия - защото попада в ръцете на едни от най-добрите медици у нас - лекарите, които му подаряват живота обратно.

Тежка катастрофа обръща наопаки живота на младия мъж. Буквално. Тежкият сблъсък обръща и сърцето му - то се мести в дясната половина на гърдите.

Вижте историята на младия пилот:

"Спомням си абсолютно всичко от катастрофата - спомням си как се ударих, спомням си как си махнах каската, как лежах на земята, как дойде линейката, как влязох през спешния вход на "Пирогов". И от там вече почнах да усещам една доста остра болка в гърдите и виждах как тече доста обилно кръв и това е последното нещо, което си спомням", спомня си Здравко.

"Живея втори живот и се възползвам максимално нещо от това", разказва той. Здравко се връща в болница "Пирогов", за да благодари на лекарите, които са го спасили

Здравко се връща в болница "Пирогов", за да благодари на лекарите, които са го спасили

"Повечето такива случаи завършват със смърт. Оцелелите са на пръстите на едната ръка. В света. В България това е първият случай и се надявам да е последен, защото е действително много травмиращо и много страшно - здрав човек да си тръгне по такъв начин. Когато си тръгнах от болницата, не усещах, че вървя, защото адреналинът ме носеше от преживяното", обясни кардиохирургът д-р Пламен Първанов, който е оперирал младия мъж.