Гледайте здравната дискусия на "24 часа" днес от 11,30 ч: Защо е нужна “Грижа за сърцето – всеки ден”

България е сред европейските страни с много висок сърдечносъдов риск.

Данните показват, че в последните години смъртността от сърдечносъдови инциденти в страната изпреварва средните показатели за Европа почти 3 пъти.

В корена на злото е високото кръвно налягане и уврежданията, които то причинява на кръвоносните съдове и на сърцето. Хипертонията е проблем за над 1,2 милиона българи.

Защо България е вклъстера страни, които са с много висок риск? Кои са основните фактори, които провокират болестите на сърцето и защо е необходима профилактика?

На тези въпроси ще отговорят водещи кардиолози в дискусията „Грижа за сърцето - всеки ден”. Тя ще се проведе днес, 20 октомври, от 11,30 ч.

С експертизата си в дискусията ще участват доц. Красимира Христова и д-р Павел Николов.

Доц. д-р Красимира Христова е кардиолог от Медицински център по сърдечносъдови заболявания, председател на Фондацията по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика

Д-р Павел Николов е инвазивен кардиолог в Клиниката по кардиология на УМБАЛ Александровска и член на лигата „Лекарите, на които вярваме“

Дискусията за сърдечносъдовите заболявания е насочена към широка аудитория.

Тя се провежда с подкрепата на “Байер” и “Астра Зенека”.

В разговора можете да научите още:

- Възможно ли е да се избегне високото кръвно? Остаряването винаги ли е свързано с хипертония?

- Кои са индикаторите за сърдечносъдовия риск? Може ли да се направи самооценка?

- Какви са възможностите на медицината да предотврати влошаването на сърдечносъдовите заболявания и в крайна сметка да бъдат избегнати сърдечния инфаркт и мозъчния инсулт?

Дискусията може да проследите в реално време на сайта 24chasa.bg и live stream на фейсбук страницата на “24 часа”

С подкрепата на: