Над 40 души чакаха рано-рано пред РЗИ - Пловдив, за ваксини и сертификати. "Това е пълно безобразие, от 40 минути сме тук и опашката не е помръднала", гневи се 52-годишният Георги Николов. Той влезе в разпра с един от портиерите.

"Искам да се ваксинирам, но няма никаква организация. Това е пълен абсурд. Имам танк, ще дойда с него, до гуша ми дойде от всички тъпотии", крещеше Николов, представящ се като Бате Жоре, когото познавали в целия Пловдив. Чакащите подкрепиха думите му с аплодисменти.

Той идвал за първа игла. На въпрос защо не я е направил през лятото, когато нямаше опашки, Николов отговори, че сега пикът на заразата бил много голям. "Това не значи, че няма да се разболеем, но поне да го изкараме по-леко", допълни мъжът.

74-годишният Спас Портев от Брестовица е сред чакащите. Той е дошъл за сертификат, тъй като е изкарал заразата през април. "Трябва ми медицински документ", казва пенсионерът, който смята, че при новите мерки интересът към ваксините ще става все по-голям. 35-годишната Веси Тонева също е дошла за сетификат. Тя си е направила втората игла през март.

"Не мога да работя, не мога да посещавам нищо. Това ме накара да дойда да се ваксинирам", обясни млада жена от опашката. Сред чакащите е и бившият общински съветник Вихър Захов. С маска на лицето той се обърна към хората и ги попита може ли да влезе да си вземе сертификата. "На 23 септември излязох от болница, заразата не е шега работа", сподели Захов.

Екипът ни установи, че в продължение на 30 минути действително няма никакво движение на опашката.

Опашката за ваксини и сертификати пред РЗИ не помръдва.
Опашката за ваксини и сертификати пред РЗИ не помръдва.
74-годишният Спас Портев чака за сертификат.
74-годишният Спас Портев чака за сертификат.
Бившият общински съветник Вихър Захов чака за сертификат.
Бившият общински съветник Вихър Захов чака за сертификат.