За 11-и път "24 часа" събира медици на дискусия

Кацаров и директори на болници ще пишат рецепта как България да се справи с пандемията

Как ще се справи българското здравеопазване с вълните от COVID, със страха на българина от болестта и с отказа да се ваксинира?

Защо дългият постковид е най-голямото изпитание за здравните системи?

Как държавата да помогне при растящите осигурителни разходи?

Отговори на тези въпроси “24 часа” търси с министъра Стойчо Кацаров, ректора на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков, Михаил Околийски - експерт на СЗО, шефа на НЗОК Петко Салчев, главния санитарен инспектор Ангел Кунчев, вирусолога проф. Радка Аргирова и д-р Ива Христова, шеф на Центъра по заразни болести.

За първи път своята визия ще споделят и новите директори на “Пирогов” и на Александровска болница Иван Поромански и Атанас Атанасов.

На дискусията ще бъде представено и последното издание на алманаха “Лекарите, на които вярваме”. 

 Той описва всички изяви на т.нар. дълъг постковид в различните сфери на медицината. От една страна, твърде много хора страдат от него, а от друга - вирусът продължава да изненадва с ефекти върху човека.

Изданието е уникално, защото събира всичко важно именно за следващия ден. Безспорни факти на медицински език, но и разбираемо за читателите.

Лигата на “Лекарите, на които вярваме” бе създадена от “24 часа” през 2011 г. за медиците, ползващи се с най-голямо доверие в България. Те сами номинират и съставят списък, който през 2021 г. вече включва 680 лекари.

Дискусията може да се следи на живо на 5 октомври (вторник) от 11 часа на сайта на “24 часа”.

Задавайте въпроси към участниците на фейсбук страницата му.