Певецът Ангел умря на 26 септември, а 12 дни по-рано е приет с двойна бронхопневмония в COVID отделението на болница „Княгиня Клементина”. Състоянието му се влошава и е откаран в ИСУЛ. Близките му имат съмнения относно проведеното лечение.

„Разболя се около 10 септември. Състоянието му беше добро – кашлица, температура, но беше адекватен. За мое и негово успокоение го накарах да си направи снимка, оказа се, че има двустранна бронхопневмония. Личната лекарка му насрочи домашно лечение с антибиотици. Лекува се около три дни като кашлицата леко намаля, но температурата му остана”, разказа годеницата на Ангел - Христина Пейкова, пред Нова тв.

Личната лекарка съветва мъжа да си купи апарат, който мери сатурацията. Устройството показва между 79 и 90.

„Тя го изплаши, като му каза, че трябва да влезе в болница. Той се държа още един ден, нямаше задух, нямаше оплаквания. Вечерта на 13 септември започна да се задъхва, докато ходи. На 14-и отива в две болници, но му отказват, защото нямал положителен PCR тест”, разказа жената.

Ангел вика линейка, която също отказва да го откара в болница. Чрез познати семейството успява да открие място в 5-а градска болница.

„Когато постъпва, веднага му пускат кислород. Правят му и PCR тест, който бил положителен. Едва ли не са му казали, че ако се е забавил с още един ден, е щяло да бъде фатално. През цялото време той е на кислород. Ангел започна да ми се оплаква, че му става все по-трудно да диша с маската, но лекарите са му казали, че няма право да я маха”, заяви Христина.

На 23 септември певецът се влошава и го местят в ИСУЛ. Отново е поставен на кислород, антибиотици и кортикостероиди.

„Още на 23 вечерта беше много зле. Казваше, че този кислород му пречи, че без маската се чувства по-добре, но не му дават да я махне. Той сподели, че гърлото му е сухо, все едно го режат с нож, и че никой не му налива вода в машината за кислорода. За мен те са го убили насила”, смята годеницата.

От 5-а градска болница казват за Нова тв, че е пратен в ИСУЛ, тъй като, ако се наложи интубация, не могат да я извършат. ИСУЛ отказва коментар.