Близките на поп-фолк певеца Ангел Иванов, който умря от коронавирус в ИСУЛ, настояват за подробности около смъртта му.

Преди 2 седмици 35-годишният мъж се разболява и търси лекар. Няколко болници отказват да го приемат, тъй като няма положителен тест за вируса. Състоянието му се влошава, разказа годеницата му пред Bulgaria ON AIR

"Вика линейка, защото има задух. Тя отива и казват, че няма какво да направи. Един приятел го урежда да иде в болницата чрез друг приятел, за да го приемат. Той постъпва в 5-а градска и там беше адекватен, говореше, като даже на моменти дишаше без маската. Но не знам какво се случи и решиха да го преместят", разказа Христина Пейкова.

След няколко дни престой той е преместен в ИСУЛ.

"На следващия ден му слагат кислород, който явно е на макс. Той ми каза, че това не му повлиява добре и гърлото му гори адски. Аз звъня в болницата да питам нормално ли е. Те ми обясняват, че е от кислорода и лигавицата му е суха, а той не може да си поеме въздух дори с кислорода."

Годениците през цялото време били в контакт. Вчера, когато последно се чуват, той казва, че започнали да му вливат успокоителни.

"В 21.30 ч. му пиша как е, а той ми пише добре съм. Тогава се усъмних, че нещо не е наред, но не посмях да се обадя. Никаква вест от снощи. Звъня в 8 часа и те най-спокойно ми заявяват, че е починал, че тръгнал да се задушава към 23 часа, като го интубирали и не могли да направят абсолютно нищо. Той беше напълно здрав и нямаше други заболявания. А когато попитах защо не са ме потърсили, отговориха - защото нямали телефон".

ИСУЛ потвърди пред Bulgaria ON AIR смъртта на певеца, но отказа повече информация. 5-а градска болница също не дава подробности.