Първата ми работа сутрин е да го измия и нахраня, каза певецът, който чака поредна операция 

Хисарския поп гледа сам психичноболния си син и не му е лесно, призна пред "България Днес" той. Емблематичният изпълнител постави основите на попфолка у нас с парчето "Дай си сърцето".

"От 60 г. е на легло, психически не е добре. Преди жена ми се грижеше за него, но тя почина и сега всичките отговорности останаха за мен. Първата ми работа сутрин е да му измия зъбите и очите и да му дам за ядене. Отделно му меря кръвното по 2-3 пъти на ден. Често се притеснявам сутрин, че е много високо - достига до 180 на 110, и се плаша", разказа Андонов.

В средата на май той се подложи на опецаия за подмяна на колянна става в столична болница. През последните години има сериозни проблеми и дори ходеше с патерици.

"През октомври ми предстои операция и на другото коляно, но този път ще е в Пловдив. Хубаво е, че хората продължават да ме търсят и да ходя на участия, за да изкарам някой лев. Днес съм в едно заведение в Пирдоп. До един час мога да издържа да пея прав. Ако участието е по-дълго, примерно 3-4 часа, си нося висок стол и така изпълнявам песните си. За мен е важно да успявам да забавлявам хората", каза легендата.

Хисарския поп признава, че вече годините му са се натрупали много - през ноември ще на върши 80 г. Но продължава да твори и да е активен.

"Наскоро записах 17 песни и им направих клипове на всичките. Веднъж бях на гости на Христо Стоичков и той ми каза нещо, което важи и за мен - тялото ми ме изоставя, но духът ми е жив", завърши Андонов.