- Трупът лежал 30 минути на земята пред болницата

- Близките отказали аутопсия, твърди лекарка

28-годишен умря в с. Болярци, докато чака линейка от Асеновград. Георги Георгиев посинял и близки го закарали до спешното. Но той вече бил мъртъв.

Тялото му престоя на земята, което породи буря в социалните мрежи. "Редно ли е мъртъв човек да лежи на земята повече от 30 минути, а 3-4 с бели престилки да стоят до вратата на спешното и да пушат", писа Валентин Димитров. Той е публикувал и снимка, на която си вижда как близките плачат, а мъртвият е проснат на земята.

"Има си ред. Ако е мъртъв, трябва да пристигне полиция", опонира Гергана Варадинова.  На фотоса обаче се вижда, че до трупа има полицейска кола.

"24 часа" се свърза с дежурния лекар в Асеновград. Д-р Цанкова обясни, че Георгев е умрял вкъщи.  "Когато е извън лечебно заведение, медиците нямат право да докосват трупа, защото може да е умрял от насилствена смърт. Нужно е присъствие на полиция, за да се изясни от какво е настъпила смъртта и да се направи аутопсия Близките обаче отказаха, подписаха се и си взеха мъртвия".

Районът с 38 аселени места се обслужва само от 2 линейки. "Няма как да отидат светкавично на всяко повикване. Никой няма вина за случилото се", допълни лекарката.

Георгиев бил 10 дни в болнични, но днес отново му е прилошало. Според хора от Болярци имал сърдечен проблем.