„Получиха се прекалено много спекулации в медиите“, каза по Би Ти Ви шефът на "Пирогов"  Иван Поромански за уволнението на Асен Балтов. В никакъв случай не е уволнен заради липса на професионализъм, а заради неспазване на етичните норми и трудовия кодекс.

Проф. Енчев донесъл докладна на Поромански. В нея предложил Балтов да оглави операционния блок. Балтов вече бил разписал, че е съгласен.

Поромански дал документите на юристи и по намереното в тях уволнил Балтов. Казал му по телефона, че при такива нарушения няма как да работи с него. Заповедта за уволнение е 3,5 страници. Връчва му я на 13 септември.

Според Поромански Балтов се държал малко арогантно, тропал вратата и отказал да подпише заповедта. „Аз нямам никаква политическа украска. Нямам никакъв политически натиск относно уволнението на проф. Балтов или за вземането на което и да е мое решение“, каза Поромански. „ Жалкото е, че проф. Балтов подведе прекалено много уважавани в обществото хора с тези неистини“.

Поромански подал документи за конкурса за директор на „Пирогов“. Не се е интересувал кои са конкурентите му. Планира да намали чакането пред кабинетите.