Петър Янев едва говори, паднал пред параклис

Трудна година за гайдаря на Валя Балканска Петър Янев. Тежък COVID-19 връхлетя председателя на Българската гайдарска асоциация, а по-рано той си счупи крак при влизане в параклис в родопското село Момчиловци.

"Едва говоря, нямам никакви сили", сподели той с големи усилия пред "България Днес". Лекува се вкъщи, а всичко започнало от настинка.

А крака счупил при тежко падане и вече няколко месеца му зараства.

Петър Янев
Петър Янев

"На връщане от Лъки, където посвирил с деца, се отбил в Момчиловци до параклиса. Някак усукал крака си при качване и паднал. Видял го човек и му оказал помощ. После дошъл синът му и го закарал в болница", разказа Валя Балканска, с която Янев от години е неотлъчно на сцената. Тя също изкара тежък коронавирус преди 79-ия си рожден ден на 8 януари.

"Оцелях! Слава на Бога, не ми се наложи да пия антибиотици. С дъщеря ми едновременно се разболяхме, внуците оставяха храна на разстояние, но нищо специално не съм яла и пила - всичко от градинката. Но все пак ще се ваксинирам при първа възможност, и аз, и щерката", каза певица, чието изпълнение на "Излел е Дельо хайдутин" лети в Космоса.