"Финансовото състояние в Александровска болница не е толкова лошо.  Парите са в болницата. В последните години капиталовите вложения за повече от 40 млн. лева. Възнагражденията също се увеличават", каза по bTV Костадин Ангелов, бивш министър на здравеопазването.

Той смята това за атака към него от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. "Че съм оставил "Александровска" в тежко финансово състояние, е метод да бъде ударен. Това е една добре скалъпена история. Така както бе нарочен и проф. Балтов.

Кацаров си има списък, даден му от президента. И така разчиства. Той не ме харесва. Има ми зъб. А причината е, че не увеличих заплатата на жена му. Той излъга, че не е работила в болницата, когато аз бях директор.

Кацаров само лъже. За всичко лъже - както колко зле е "Александровска", също и че не е бил в "Пирогов", а и за жена му", каза още Ангелов.

Той твърди, че в одитите от здравното министерство и от Агенцията за държавна финансова инспекция няма нищо нередно. 

"По одита от министерството, в който се твърди, че има куп нарушения, прокуратурата отказва да образува досъдебно производство. Защото няма доказателства. Проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция също приключи и отново не констатира нарушения", допълни Ангелов.

Той коментира и думи на Кацаров, че сега се ваксинират много повече хора: "По наше време се ваксинираха 35 000 души, а сега са по 10 000. А тогава нямаше ваксини. Няма как да се сравняваме с тях. По наше време имаше ремдесивир. Сега няма."