26°C   София
 

Манипулирал и данни от Англия, за да защити тезата си

В манипулации на данни и лъжи бе обвинен лекарят Атанас Мангъров от две столични болници. Той работи в едната - Инфекциозна болница.

В нея има ваксинирани пациенти, както лекуващи се, така и умрели, обяви Мангъров в неделя. В болницата не е имало нито един с коронавирус, който е бил ваксиниран, обяви тя вчера.

“От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали”, каза по Би Ти Ви шефката й проф. Татяна Червенякова. Нямало и нито един имунизиран, който да е бил приет за лечение. А единственият с ваксина бил придружител на тежко болен неваксиниран негов близък.

“На 10 септември в отделението за коронавирус е имало 37 пациенти, 4 от тях са изписани”, каза Червенякова.

Часове след опровержението й Мангъров смени версията си - починалият ваксиниран бил пациент в Инфекциозна, но умрял в “Токуда”.

“Последният ваксиниран пациент, лекуван в Инфекциозна болница, почина преди 3 дни в реанимацията на болница “Токуда”. Проф. Червенякова много добре знае, защото човекът, когото и двамата познавахме, е съпруг на нейна близка сътрудничка”, написа във фейсбук имунологът.

Болният е умрял в “Токуда”, защото Инфекциозна вече не разполагала с реанимация за най-тежките случаи, разясни Мангъров. А "заслугата" да няма реанимация в болницата била на Червенякова.

Според Мангъров в Инфекциозна е лежал и друг болен с две дози ваксина. Над 20 дни е бил на кислород.

Новите твърдения на имунолога бяха опровергани от “Токуда”. 

“В болницата няма пациент, прехвърлен от Инфекциозна в реанимацията ни, който да е бил ваксиниран и да е починал от COVID-19”, обяви тя във фейсбук. Освен с “убиването” на имунизирани в България Мангъров внушава и мор по ваксинираните във Великобритания. Във фейсбук доцентът цитира данни от доклад, че умрелите ваксинирани с две дози са 1091, а умрелите без ваксина - 536. Представените таблици за смъртните случаи имунологът озаглавява “материал за много размисъл”. Те съдържат данни за “Посещения на спешно отделение и смърт на секвенирани и генотипизирани случаи на делта в Англия по ваксинационен статус (от 1 февруари до 29 август 2021 г.)” и “Смъртни случаи до 28 дни от датата на положителния резултат”.

Мангъров грубо манипулира данните, провери сайтът Factcheck.bg. Той се бори с фалшивите новини и е дело на Асоциацията на европейските журналисти в България.

88,2% от населението на Англия над 16 г. са с една доза ваксина 29 август, а 0,55% от тях са се разболели от коронавирус, по данни на националната статистика на Обединеното кралство. Напълно ваксинираните са 78,2% от населението над 16 г.). Това означава, че малко под 0,32% от получилите две дози ваксина са се заразили вируса, сочиа сайтът. Без ваксина са 11,8% и от тях между 1 февруари и 29 август са се разболели 4,08%.

Според изчисления на сайта вероятността да се заразиш с COVID-19 е над 7 пъти по-голяма, ако нямаш поставена поне една доза ваксина. А в сравнение с напълно ваксинираните вероятността е още по-голяма – над 12 пъти.

Скандалът с Мангъров се разрази в най-смъртоносния ден за вируса в България от повече от шест месеца насам. Във вторник бяха обявени 139 смъртни случая заради епидемията. Повече умрели за ден - 164, е имало на 5 май 2021 г. Сред жертвите във вторник бе и 19-годишно момче от Пловдив с придружаващи заболявания. Общият брой на жертвите на коронавируса в България стигна 19 661.

Новите заразени за вторника според данните са 1998 души, като 31 от тях са медици. Петър
09/15/2021 05:52:45

Някой знае ли дали Мангъров има някакви научни публикации или разработки по вирусология или въобще по каквато и да е специалност?

Цензура!!!
09/17/2021 14:54:33

А някой знае ли къде изчезват всички коментари от последните дни под вездесъщите пропагандни ковид статии???

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...