Стойчо Кацаров се опитва да прави и президента на глупак, пише във фейсбук депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

- Парите за медиците на първа линия били свършили. Затова нямало как да им се плаща без актуализация на бюджета. В Бюджет 2021 са заложени 577 млн. лв. за допълнителните 1000 лв. на медиците. До 12 май ние сме изразходвали 179 млн. лв. Следователно пари има или са похарчени за друго! Къде са парите?! Защо Кацаров излъга и президента?

- Близо 70% от лекарите са ваксинирани, казва днес Кацаров. Само преди седмица министерството обяви, че се срамува, че ваксинираните колеги са 20%. Истината е, че медиците с поставени дози надхвърлят 60%. Но защо само преди дни в национален ефир беше хвърлена фалшивата новина за 20-те процента ваксинирани лекари?!

- Президентът каза на Кацаров: “Елиминиране на евентуални разрешения за бъдещи частни мегаболници. Не само че не трябва да се работи, но дори не трябва да се мисли в тази посока!”

Защо Радев размаха публично пръст на Кацаров? Какво знае президентът? Дали ще ни го каже? Ще обслужи ли здравният министър частни интереси за частната мегаболница, спомената от Радев?!