42-годишната Ива Ласина се бори с левкемия, но е счупила лошо крака си и има нужда от преливане на тромбоцитна маса. 

 Зов за помощ е пуснал във фейсбук нейният брат, който във фейсбук е  Veselin Zlatev Marekov.

"Здравейте! Сестра ми има нужда от помощ. Преди няколко дни си счупи крака и трябва да и се направи спешна операция - за съжаление за момента това не може да се случи, тъй като кръвните и показатели (хемоглобин, тромбоцити) са прекалено ниски. Това е така поради боледуването и от левкемия. За да се вдигнат показателите и до необходимите за операцията нива, са ни необходими поне 25 кръводарителя. МОЛЯ всеки който има възможност да дари кръв за нея. Няма значение в кой град и кръводарителски център се дарява кръвта, няма значение и кръвната група на кръводарителя. Необходимо е единствено при кръводаряването да се каже, че кръвта се дава в полза на Ива Златева Ласина на 42 г. в МБАЛ Благоевград - Травматология. Кръвният център в София се намира на ул. "Братя Миладинови" No:112 и работи от 8.00 до 12.00 и от 13.00 до 18.30 часа.
Благодаря предварително за безценния жест!"

Благоевградският актьор и дългогодишен ръководител на детско театрално студио Илия Ласин също призова за помощ за съпругата си Ива.

42-годишната жена, която е майка на 5-годишно момченце, трябва да бъде оперирана в травматологията на МБАЛ-Благоевград, но кръвните й показатели са много ниски и не може да се предприеме хирургическа интервенция.

"Два дни не исках да притеснявам никого. 12 човека се отзоваха, но показателите едва достигнаха до 50%. Явно, този път ни се налага масирана акция за кръводаряване с минимум 30 нови кръводарителя. Моля Ви, имаме нужда от 10 сака тромбоцити, което е равностойно около 20-25 кръводарителя и още 5 за резерва", каза Илия Ласин.

Кръв за Ива Ласина може да се дарява в цялата страна. Не е от значение и кръвната група на дарителя. Всеки, който желае да помогне на младата майка да продължи да се бори с коварното заболяване, може да дари кръв във всички центрове по трансфузионна хематология в страната.

В документите и бележките след кръводаряването се записва: Ива Златева Ласина, 42 години, МБАЛ-Благоевград, Отделение по травматология

Семейството на Ива предварително благодари на всички, които ще се отзоват на молбата им за помощ!