Особено непривлекателните хора печелят повече пари от останалите, са установили учени, след като са проследили кариерата на 20 000 млади американци в продължение на 13 години, пише в. "Метро".

Изследването е съвместна разработка на екипи от Лондонското училище по икономика и от Бостънския университет. Те са анкетирали всеки участник и са отчели физическата му привлекателност. Тяхното професионално развитие било анализирано от 16 до 29-годишна възраст. От проучването станало ясно, че най-грозните печелели повече пари в сравнение с умерено непривлекателните участници, предава БТА.

В много от случаите доходите на екстремните грозници надвишавали тези на нормално изглеждащите, та дори и на привлекателните. Според Мери Стийл, съавтор на проучването, по-привлекателните физически са по-отворени към другите и не са така съсредоточени в кариерата. Екстровертността им често е тълкувана от работодателите като лежерност. А това веднага се отразява на доходите. Докато грозниците се хващат фанатично за службата като удавник за сламка и по тази причина по-лесно получават повишения.