Папиломите и брадавиците засягат хората от векове. Те са открити на мумии на 3 000 години и дори са споменати в сонетите на Уилям Шекспир. Брадавиците са кръгли подутини по кожата, причинени от човешкия папиломен вирус. Като цяло папиломите и брадавиците не са опасни, но невинаги са лицеприятни и може да са заразни.

Представяме ви някои от най-добре доказаните лекарства срещу папиломи и брадавици, които ще ви помогнат да спрете растежа им завинаги, но първо се консултирайте с вашия лекар.

Не забравяйте, че ако страдате от диабет или някакъв вид имунна недостатъчност, такива домашни илачи са забранени.

1. Масло от чаено дърво

Добавете няколко капки етеричното масло от чаено дърво към 2 с.л. вода и намажете брадавицата. Оставете да изсъхне. Повторете това 5-6 пъти на ден.

Маслото от чаено дърво е мощен антисептик, който убива повечето бактерии, което го прави ефективен метод за лечение на брадавици.

2. Прополис

Нанесете 2 капки 50% тинктура прополис върху засегнатата област. Покрийте брадавицата с памучен тампон. Ако е необходимо, използвайте бинт или лепенка, за да го закрепите. Правете това два пъти на ден.

Прополисът предпазва пчелните кошери от инфекции и има антибиотични и антивирусни свойства. Установено е, че активира тимусната жлеза и стимулира имунната система.

Целия текст четете тук