• Денят ѝ започва с три лъжици оцет и гореща вода с лимон и няколко кафета
  • Прекарва около час във фитнеса всеки ден, старае се да бяга и по пет километра, както и да прави йога

Неприятен инцидент във фитнеса повдигна завесата към спартанския режим, на който Виктория Бекъм се подлага, за да има младежки вид в продължение на десетилетия. Докато много звезди се надпреварваха да пускат в социалните мрежи снимки как прекарват Деня на любовта с изкусителни лакомства и отбрани напитки, тя сподели напълно различна своя фотография. На нея се вижда как модната дизайнерка налага с торбичка лед левия си крак, който се е подул. “Честит Свети Валентин на мен... Паднах във фитнеса”, написа съпругата на футболната звезда Дейвид Бекъм. След това и той пусна съобщение, в което разкри, че всъщност става въпрос за счупване на крака по време на тренировка.

Виктория, която през април ще стане на 50 години, продължава да води изключително спартански начин на живот. Даже нейни познати твърдят, че е станала още по-стриктна към това, с което се храни, и времето, отделяно за спорт, за да поддържа перфектната си форма с напредване на възрастта. Затова въобще не са изненадани, че докато останалите купонясват, тя отново е била във фитнеса.

Храня се основно с прясна риба, зеленчуци, семена и ядки. Обичам и плодове, но не ям твърде много, тъй като това може да ме накара да се почувствам доста подута”, разкри преди време Виктория Бекъм. Тя обясни, че е гъвкава по отношение на диетата, която спазва, и обича да излиза на вечери със съпруга си и приятели, но гледа да не е прекалено често, защото това неизбежно се отразява на общото ѝ състояние.

“Дисциплинирана съм към начина на хранене, защото така успявам да извличам максимума от тялото си. Когато ям здравословно, виждам разликата в кожата и очите си, по-блестящи са, а и имам много повече енергия. Така мога да давам 100 процента от себе си, което е важно, когато трябва да работиш дълги часове и да се грижиш за четири деца”, призна бившата певица.

След като популярната поп група “Спайс Гърлс”, от която е част, се разпада, тя продължава самостоятелна музикална кариера, но след това се отказва и се насочва към модата. Има трудни години на преход към новото си амплоа, които съвпадат и с житейски предизвикателства около отглеждането на децата на различни места по света заради футболната кариера на съпруга ѝ Дейвид Бекъм. Никога обаче Виктория не се отказва от строгата си диета и физическа активност, тъй като ги смята за дисциплиниращи и по отношение на психическа си нагласа.

Денят ѝ обичайно започва с три супени лъжици ябълков оцет, последвани от чаша гореща вода с лимон и няколко кафета. Следва смути с плодове, зеленчуци и семена. Обядва с риба на скара с бобени растения или паста от авокадо. Вечерята обикновено е подобна, като само зеленчуците са различни. “Старая се да ям три или четири авокадо на ден и да правя някои малки закуски със семена между трите основни хранения. Придържам се към прием на добри мазнини, които обикновено си набавям чрез сьомга. Позволявам си и въглехидрати, но в малки количества. Моето удоволствие са няколко чаши червено вино или текила, когато имам специален повод”, посочва Виктория Бекъм.

Макар да знае колко важен е сънят за външния вид, тя не остава дълго в леглото. Обикновено става преди шест и половина, което е навик от годините, в които децата са били малки и е трябвало да им направи закуска и да ги заведе на училище, а си ляга преди полунощ. Използва ранното си събуждане, за да тренира или пък да отхвърли работа по отговаряне на имейли, докато останалите спят и къщата е тиха. Освен че всеки ден прекарва около час във фитнеса, тя се старае да бяга и по пет километра, както и да прави йога. Така при височина от 1,63 метра успява и досега да поддържа теглото си около 48 килограма.

Виктория Бекъм служи за вдъхновение на много жени, които се стремят максимално да запазят младежкия си вид с напредване на възрастта. Но дори и най-големите ѝ фенове признават, че режимът ѝ е прекалено строг.

Съпругът ѝ Дейвид Бекъм разкри, че през послединте 25 години тя яде само грилована риба и задушени зеленчуци и много рядко си позволява нещо друго. Затова той или пък синовете им, които обичат да готвят, рядко могат да я зарадват с някакъв специалитет.

Виктория обаче знае колко висока е цената, ако му отпуснеш края. Като малка тя е доста пухкаво момиче. Има периоди, в които тежи 65 килограма. Спомня си, че по това време изглеждала като поничка и си дала сметка, че с подобна външност няма как да пробие в шоубизнеса. Започва да изпробва различни диети, докато стига до извода, че трябва да ограничи значително приема на калории и да приема основно здравословни мазнини и зеленчуци. Любимата ѝ рецепта е за печена сьомга на фурна със спанак, която по думите ѝ става само за половин час. Върху хартия за печене слага нарязания зеленчук и рибата. Полива ги със зехтин, соев сос, мед и горчица. Завива листа с хартията, така че да се получи пакетче, в което сьомгата и спанакът се изпичат за 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.