За 10-а поредна година читателите на “24 часа” попълниха лигата “Лекарите, на които вярваме” и имената на медиците ще са в новото издание на алманаха, който скоро ще бъде на пазара. 

 

Петър Димитров го препоръчва, защото съчетава модерния подход с традиционния

“Лекар с изключително отношение към проблема на пациента, както и към самия пациент”, казва Петър Димитров за уролога доц. Васил Василев. Именно заради загрижеността и професионалния подход на специалиста пациентът е категоричен, че заслужено би носил титлата “лекар, на когото българите вярват”.

Доц. Василев е от новото поколение български лекари. Практиката му включва целия спектър на урологичните и андрологичните проблеми. За Петър урологът е визионер, съчетаващ традиционното с модерното.

В свободното си време доц. Василев заснема видео съдържание, в което разказва за различните здравословни проблеми и за тяхното решение. Смята, че за хората е много по-лесно да разберат своя проблем чрез видео. През 2008 година създава сайта Urology.bg, където чрез образователни материали и авторски статии предоставя надеждна информация за урологичните проблеми – подробна, ясна и безпристрастна.

Петър среща доц. Василев преди 20 години и работи за него като видео оператор. Преди месеци обаче му се налага да го посети по здравословни причини. “Наложи се да претърпя урологична интервенция, нямаше дори и капка съмнение, че лекарят, който трябва да ме оперира, е доц. Василев. Той е лекар, на когото вярвам, защото разсъждава над проблеми, търси причини и винаги намира най-доброто решение”, разказва пациентът.

Доц. Василев започва работа като уролог веднага след дипломирането си през 2003 г. в Клиниката по урология на УМБАЛ “Александровска”. Там има привилегията да се учи от най-добрите уролози в България и да натрупа опит с най-тежките урологични случаи.