Еднооко куче спаси стопанката си, след като подуши раково образувание на лицето й, пише "Инсайд".

Виктория от породата кунхаунд душела червена бучка близо до носа на Лорън Готие от Бъфало, щата Ню Йорк, докато жената не отишла на доктор. Биопсия от мястото показала, че образуванието е базалноклетъчен карцином, който можел да се превърне в смъртоносен меланом, ако бил намерен по-късно, предава БТА.

"Тя буквално долепваше носа си върху моя нос, където бе туморът. Упорството на кучето ми да души все там ме накара да се зачудя дали има нещо подозрително", каза Готие.

"Започваше да мирише лицето ми, докато допре носа си в моя, точно където беше карциномът. След това се отдръпваше и ме гледаше, отново го подушваше и пак ме гледаше. Беше доста странно. Тя продължаваше да го прави и това ме караше да се замисля, че поведението й е доста необичайно", добави тя.

Жената каза, че като момиче ходела поне три пъти седмично на хоризонтален солариум. "Мисля, че това е най-вероятната причина да ми се появи карциномът", добави тя.

Лорън и съпругът й Бенджамин осиновили Виктория само 8 месеца преди това. Малко след намесата на кучето жената се подложила на операция за премахване на раковото образувание.

"Изразът "кой кого спаси" важи особено силно в нашия случай с Виктория", каза Лорън.