Напитка срещу простуди и вируси, приготвена по стара германска рецепта, крепи вече 13-а година канцлерката Ангела Меркел на власт в Германия и я бетонира на първо място в класацията на най-влиятелните жени в света. Приготвя се лесно, съдържа натурални продукти и се консумира само на празен стомах.

Ангела Меркел, днес 64-годишна, е първата жена на поста федерален канцлер на Германия. Заема го от 2005 г. Тя е фактическият лидер на Европейския съюз - най-мощното икономическо образувание в света. В женската класация е попадала неизменно, откак е на власт, като 9 пъти е била начело.

Съставките, приготвянето и приложението на целебния немски сок бяха описани от сайта "Дейли хелт пост" през май, когато Меркел за пореден път оглави женската класация на сп. "Форбс". Според него напитката на желязната дама регулира нивото на мазнините, предпазва артериите от стесняване и ги отпушва, предпазва от настинки и прочиства черния дроб.

Съставки

4 големи глави чесън

4 големи лимона

1 корен джинджифил 3-4 см

2 литра вода

Приготвяне

Лимоните се измиват и се режат на парчета заедно с кората. Чесънът се обелва и заедно с лимоните и джинджифила се слага в блендер. Получената в блендера смес се изсипва в метален съд. Долива се водата и се слага да ври на печката, като се разбърква. Щом заври, веднага се маха от котлона, преди да кипне. Оставя се да изстине, прецежда се през средна цедка и се налива в стъклени шишета.

Употреба

Напитката се пие всеки ден поне 2 часа преди хранене. Лимонът и водата са премахнали миризмата на чесъна. Преди употреба шишето се разклаща.

Ролята на чесъна е да засили имунната система и чрез антибактериалните си свойства да предпазва от инфекции. Лимонът се грижи за намаляване на артериалните плаки, а джинджифилът транспортира извън тялото натрупаните мазнини.