Бъбречно болни на хемодиализа в ловешката болница са в паника. От днес пациентите не може да бъдат обслужвани, тъй като лекарствата и консумативите в Центъра за хемодиализа свършиха, обясни д-р Надежда Дончева. Вече били върнати четирима болни, тъй като липсват диализатори и системи. От септември пък не се доставяли медикаменти за лечение на костна болест, които се полагали на пациентите.

Истински героизъм са усилията на лекарите в Центъра да поддържат живота на 17 души и те го правят самоотвержено, каза още д-р Дончева.

Болните също помагат както могат, като сами купуват необходимите им лекарства, защото здравното заведение не им ги е осигурило.

Изпълнителният директор на болницата д-р Анка Георгиева заяви, че Центъра за хемодиализа ще бъде снабден с липсващите медикаменти.

В същото време напрежението в болницата продължава да държи на нокти персонала, който очаква заплати за м. септември и пари за лекарства и консумативи. Осигуряването им бе обещано от съветника на здравния министър Славчо Богоев на среща вчера. Ако обещаното не бъде изпълнено лекари, медицински сестри и санитари ще подадат колективна оставка в петък.