Маслото от кайсиеви ядки е най-богатият природен източник на витамин В17, който е известен като натурален химиотерапевтичен агент. Изследвания показват, че витамин В17 има селективно действие, като атакува увредените от мутации клетки, като не засяга здравите клетки. Действа антивирусно и противовъзпалително. Също така витамин В17 балансира метаболизма, обмяната на веществата и стимулира прочистването на организма от токсини.

Някои плодове и зеленчуци са източници на естествени антоцианини, които са отговорни за тяхното червено, виолетово, пурпурно и синьо оцветяване. Патентованата комбинация от плодови екстракти, съдържа: Екстракт от грозде и гроздови семена, Екстракт от дива боровинка и дива черна боровинка, екстракт от малина, червена боровинка, сливи, вишни, екстракт от боровинки и дива боровинка, както и ягоди. Комплексът съдържа много фитохимикали като антоцианини, проантоцианини, елагична киселина, хлорогенна киселина, ресвератрол и хининова киселина, които са научно доказани като мощни антиоксиданти. Според научни изследвания антоцианините имат широк спектър на биомедицински функции. Тези функции включват поддържане на сърдечно-съдовата система, намаляване нивото на оксидативен стрес индуциран с напредването на възрастта, възпалителни реакции, и различни дегенеративни заболявания. Антоцианините също подобряват състоянието на невронните и когнитивните мозъчни функции и очното здраве.

Освен това, между изброените по-горе съставки има синергизъм, който се проявява като засилено антиоксидантно действие. В допълнение, синергичното антиоксидантно действие е подсилено от екстракт от Червено цвекло.

Естрактът от Червено цвекло е един от най-мощните антиоксиданти, съдържащи редица фитохимикали като феноли, аскорбинова киселина, нитрат, каротеноиди и бетаалини. Най-богатият бетаалин в екстракта от цвекло е бетанинът. Той е силен антиоксидант, за който е известно, че намалява липидната пероксидация, има висока активност за отстраняване на радикали като супероксид и водороден пероксид. Екстрактът от цвекло защитава от оксидативно увреждане на ДНК, липидните и протеиновите структури.

С продуктът ФИТОАНТИОКСИДАНТ, ФИТОФАРМА предлага 100% натурален комплекс за борба с оксидативния стрес и възстановяване на увредени от мутации клетки.