Фразата "базова капсула" е позната на всеки почитател на модата - универсалните, изпитани по време и стилистично одобрени неща никога няма да престанат да бъдат релевантни. "Правилно" новите неща не само трябва да отговарят на правилата за добър вкус, но и да отразяват най-новите модни тенденции. Какво трябва да потърсите в навечерието на ваканционните дни или за уикенда, които не само ще ви гарантират удобство, свобода на движенията, но и повече здраве за тялото, научете сега:

1. Дънки

В миналото дънките се считали за грубо работно облекло. Днес те присъстват в гардероба на всеки – мъже, жени, деца, тийнейджъри, момичета, момчета. Само на базата на един чифт дънки може да се създаде огромен брой комплекти. Освен това те са подходящи във всяка ситуация, на среща и на парти. Носете дънки с обувки с ниска подметка, а вечер с обувки с токчета.

Изберете кройката на дънките, в зависимост от вида на фигурата. Има всякакви модели от изчистени, до нарязани, прости, без бродерии, кристали, изкуствени дупки, преднамерено протрити и пр. Оптималните цветове са черно или тъмно индиго. Черните дънки могат да бъдат заменени с класически тъмни панталони.

2. Елегантен дъждобран

Предвидете предимно хладното време и чувството ви за стил, а именно за външното облекло. Шлиферът, който идва от окопа, винаги ще изглеждате чудесно и никога няма да излезе от модата. При това ще брани смело от дъжда.

3. Маратонки

Някои дизайнери не се уморяват да повтарят, че една жена трябва да ходи в обувки с високи токчета. И ортопедите в същото време протестират и казват, че токчетата могат да се носят не повече от 3 или 4 часа на ден. И през останалото време трябва да носите елегантни балетни пантофи, които отговарят на всеки вкус и са универсални, за вечерта и ежедневието. В основен гардероб на всяко момиче и жена, обаче трябва да присъстват и незаменимите маратонки. Те са подходящи, както за сутрешното бягане, така и за уикенда, за пикник, разходки сред природата и да не забравяме, краката с тях отпочиват от седмичното натоварване.

4. Жилетка

Жилетката е част от женски гардероб. Най-добрият начин да изглеждате очарователно и в същото време да се чувствате комфортно е да носите жилетка. Това универсално нещо трябва да се добави към ежедневния гардероб. Носете жилетка с блуза и дънки. Може да съчетаете и с малка черна рокля. Едно предимство на жилетката е, че може да се носи през цялата година.

5. Яке

Универсалната дреха, която е добре прилягаща към всеки гардероб. Ако съчетаете с поли или панталони, ще изглежда елегантно и стриктно за ежедневието в офиса. В уикенда може да комбинирате с джинси, и ще получите демократичен вариант за парти. Трябва да изберете само в тъмни цветове, а ако черният цвят изглежда консервативен изберете сив цвят. Копчетата трябва да бъдат невидими, за да не се притеснявате излишно от съчетанията им с лъскави аксесоари.