Американски специалисти откриха, че разпространената сред младите мъже еректилна дисфункция е свързана с гледането на порно, пише сп. "Ролинг стоунс", цитирано от Лента.

Първи за проблема заговори проф. Ейбрахам Моргънтейлър от Харвардския медицински институт. Въпреки че много изследователи се съмняват в наличието на връзка между порнографията и импотентността, все повече научни трудове показват, че филмите за възрастни влияят негативно върху сексуалното желание и удовлетворение, предаде БТА.

Хиляди посетители на сайтовете "Ребуут нейшън" и "Йор брейн он порн", посветени на борбата с пристрастяването към порното, са убедени, че са засегнати от проблема.

По думите на сексуалния терапевт Ванеса Марин, в последните две-три години се наблюдава покачване на еректилната дисфункция при младите мъже, докато по-рано заболяването било характерно за по-възрастни хора.

Резултатите от изследването на уролога Матю Кристман от Сан Диего показаха, че разпространението на импотентността е свързано с порнографията. Специалистите изследваха 312 мъже на възраст от 20 до 40 години. От тях 3,4 % са отговорили, че предпочитат да гледат филми за възрастни, отколкото да правят секс. Останалите анкетирани, фенове на порнографията, са имали по-изявени проблеми с еректилната дисфункция.