Билките наистина са дар от природата. Те могат да сътворят чудеса за облекчаването и превенцията на доста заболявания. Освен това не са скъпи, достъпни са и са достатъчно удобен начин да поддържаме здравето си.
Имайте предвид обаче, че някои от тях могат да взаимодействат неправилно със синтетичните лекарства. Затова, ако приемате такива, преди да прибегнете към различните билкови отвари, консултирайте се с лекуващия си лекар.

Женшен дава допълнителна енергия

Това растение е известно със суперсилата си да дарява енергия. Освен това има свойствата да помага при бронхиални заболявания, да подобрява симптомите на умората и да помага при възпалителни състояния като артрита.

Лечебните свойства на исопа стимулират отхрачването

Цветовете на исопа се използват за инхалации, които изхвърлят жилавия секрет при настинка. Помага при астма, артрит и се използва при заздравяването на рани. Най-удачно е да се използва под формата на чай, защото служи като катализатор за изхвърлянето на слузта.

Коренът от женско биле помага при язва

Ключовият компонент на тази билка се нарича глициризин. Това е съставка, 50-пъти по-сладка от захарта. Коренът от женско биле предпазва от поява и помага при лечението на стомашни язви, чисти дебелото черво, облекчава киселините, подобрява храносмилането, намалява холестерола, засилва имунитета.

Целия текст четете на mila.bg