Това растение помага при диабет, множествена склероза, склеротични мозъчни заболявания, астма, алергии, мигрена, виене на свят, загуба на паметта, деменция, общо стареене на организма, косопад и др.

Гинко билоба ще ви помогне да се справите с диабет, множествена склероза, склеротични мозъчни заболявания, астма, алергии, мигрена, виене на свят, загуба на паметта, деменция, отслабване интелектуални и психически проблеми, общото стареене на организма, косопад, сексуална дисфункция, импотентност, хемороиди, нарушения свързани с менстру

Орехоподобните семена на плодовете са особено ценени в Азия и са традиционна китайска храна. Ястия от гинко се сервират по специални поводи. Приписват им се свойства на афродизиак. Консумирани в големи количества обаче или продължително време, могат да предизвикат отравяне с гинкотоксин.

Рецепта за отвара от гинко билоба

Кипнете двете чаени чаши вода в средно голяма тенджерка. Свалете от котлона и прибавете листа гинко билоба. Оставете да се задушат за 10 минути, прецедете чая и поднесете веднага. Не го подслаждайте, но по желание може да добавите малко мед.

За подобряване на мозъчното кръвообращение

Изсушените листа на гинко билоба се смилат на прах. Приема се по 1 ч.л. заедно с храна три пъти на ден. Най-лесният начин е прахът да се разтвори в айрян или кисело мляко.

За да се повиши ефективността на полезните вещества, които се съдържат в тази билка, за подобряване на мозъчното кръвообращение е добре да се направи съчетание от 1-2 чаени лъжички ленено масло. Добре е то да е чисто и с добро качество. По този начин гинко билоба се взима за два месеца и след това се прави един месец почивка, после отново се приема два месеца. Хората на възраст 35-45 години трябва да правят по два курса годишно, а които са 45-60 г. – три. Над 60 годишните трябва да правят това лечение целогодишно.

Гинко билоба осигурява редовни доставки на кислород и нормализира клетъчното дишане на мозъка. Най-важните показания за употреба са при нарушение на сърдечни и съдови системи – инфаркти, инсулти, хипертония, атеросклероза, тромбофлебит.