Рисунки от конкурса "Възкресение Христово" ще бъдат изложени на търг, парите щ епомогнат на семейства с деца, болни от рак

Светият синод организира благотворителна кампания с търг на детски рисунки от конкурса “Възкресение Христово” в хотел “Маринела” на 31 май в 18 ч. Партньори на инициативата са “24 часа”, сдружение “Маринела” и Националната професионална гимназия за полиграфия и фотография.

Идеята на кампанията “Деца рисуват за деца” е събраните средства да бъдат дарени на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания.

“За да възтържествува доброто! За да възкръснат детските усмивки! За да победят животът и любовта! Включете се и вие”, призовават от Св. синод.

Детските рисунки, които са участвали в конкурса сна Културно-просветния отдел на синода през последните години, ще бъдат изложени във фоайетата на хотел “Маринела”. Изложбата ще продължи през юни. Не е фиксиран краен срок. Специално за събитието ще има “Кутия на доброто”, в която всеки може да дари сума. Парите ще отиват за лечението на онкоболни деца и ще помагат на техните семейства. Всеки, дарил в кутията, ще може да вземе избрана от него детска творба с тема Възкресение Христово. “С нея ще стоплите вашия дом или работното си място. Да помогнем безкористно и от сърце, за да бъдем като децата, на които Господ обеща небесното Си Царство”, казват организаторите.