Рецептата е проверена от поколенията

В последно време от радио, телевизия и от витрината на кварталните аптеки ни заливат с информация за укрепващи организма средства, които чудотворно, за по-малко от ден ще се справят с простудата, ще укрепят имунитета и ще ни превърнат в "скала".

Всички ние обаче чудесно знаем, че имунитета трябва да се изгражда продължително и упорито. Академик Амосов е препоръчвал тази домашна хранителна добавка да се приготвя за пациенти след прекарана операция за по.бързо възстановяване на организма. Когато човек е тази витаминна бомба е също много полезна.

Продукти: 500 г стафиди, 500 г сушени кайсии, 500 г смокини, 500 грама сушени сини сливи, без костилка, 500 г мед, 2 чаши орехи, 1 лимон с кора

Приготвяне: всички продукти се смилат с кухненски комбайн или месомелачка и към сместта добавете 500 г мед.

Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.

Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 мин. преди хранене.

Тази смес е неизчерпаем източник на витамини и минерали. Тя е много подходяща за подрастващия организъм на учениците, за хора натоварени с умствен или физически труд, за спортисти и за възрастни хора.

Академик Николай Михайлович Амосов е съветски и украински кардиохирург. Автор е на новаторски методи в кардиологията, автор на дискусионни работи по геронтология, проблеми на изкуствения интелект и рационално планиране на обществения живот (социално инженерство).