Тестостеронът е един от най-важните хормони за нашето функциониране и променя усещането за жизненост. Поради тази причина по-долу ще посочим кои са основните храни, които успяват да повишат нивата на тестостерон.

На първо място, трябва да знаете, че ефектите от храненето върху синтеза на това вещество са ограничени. Производството може да се увеличи малко, но никога в много широк физиологичен диапазон.

Ако въведете храните, които ще ви покажем, в контекста на разнообразна и балансирана диета, ще можете да повишите нивото на тестостерон в тялото. По този начин е възможно да се почувствате по-енергични и да видите как се увеличава физическата ви ефективност.

Джинджифил

Джинджифилът е корен, който често се използва като кулинарна подправка. Обикновено има лека пикантна нотка и има противовъзпалителен ефект върху тялото, като благоприятства загубата на тегло. Смята се за здравословен и редовната му консумация допринася за предотвратяването на хронични и сложни патологии.

Редовният прием на тази храна може леко да повиши нивата на тестостерон, особено при мъжете със занижено ниво. Този корен повишава качеството на спермата, а по този начин може да се каже, че мъжете подобряват своя репродуктивен успех.

Яйца

Висококачественият протеин е от съществено значение за поддържането на чиста маса. Яйцата са храна, която успява да осигури белтъчини с висока стойност и отлично ниво на смилаемост. Те са много гъвкави на кулинарно ниво, така че ще бъде лесно да ги включите в менюто си.

По същия начин някои аминокиселини могат да бъдат решаващи, когато става въпрос за оптимизиране на производството на тестостерон. Ако има дефицит, човек може да страда от намален хормонален синтез, което ще има отрицателно въздействие върху здравословното състояние.

Дефицитът на витамин D може да повлияе на мъжката плодовитост и производството на тестостерон. Яйцето е една от малкото храни, които концентрират това хранително вещество вътре, така че ще помогне да се избегне подобен неприятен сценарий.

Авокадо

Възпаленията в тялото могат да имат отрицателно въздействие върху хормоналния баланс, намалявайки синтеза на ключови вещества. Това е причината, поради която е от съществено значение да се осигури консумацията на противовъзпалителни хранителни вещества, чрез които да се увеличи максимално производството на тестостерон.

Авокадото е един от най-добрите източници на Омега-3 мастни киселини, които могат да бъдат включени в диетата. Тези липиди успяват да намалят възпалението, като също така помагат за предотвратяване на много хронични и сложни патологии. От своя страна както зехтинът екстра върджин, така и мазната риба, са богати на тези мазнини.

Поддържането на добра диета може леко да увеличи производството на тестостерон или по-скоро да предотврати спада му. Това, което е наистина важно, е редовното практикуване на силови тренировки, съобщава "Вести.бг"

Не забравяйте обаче, че е необходимо да насърчавате и други добри навици на живот, за да оптимизирате производството на хормони. Трябва освен да имате добри хранителни навици и да тренирате, също така да си почивате добре всяка вечер, за да постигнете най-добри резултати.