В обществото, в което живеем, все повече хора стават „обсебени“ от идеята за искрящо бели зъби. Медиите постоянно заливат потребителите с информация колко е важно да имаме бели зъби и защо тези бели зъби могат да ни накарат да изглеждаме по-привлекателни в очите на другите.

Често виждаме в ТВ реклами, по билбордове, в интернет реклами и дори по печатните флаери лицата на известни личности. Макар и да не сме се замисляли, всички те имат нещо общо помежду си – прекрасни и блестящи усмивки. Наскоро се замислихме по тази тема и решихме в тази статия да разгърнем предимствата и значенията на белите зъби. Ако искате и вие да имате натурално бели зъби, значи прочетете тази статия до края!

И така, какво е значението на белите зъби?

Винаги, когато говорите с някого, какво забелязвате първо? Обикновено първо забелязваме начина, по който се усмихват и колко бели са им зъбите. Това е така, защото в днешно време белите зъби не само подобряват естетическия външен вид на човека, но също така повишават самочувствието и самооценката му.

Хората с по-ярки усмивки често оставят добро дълготрайно първо впечатление, което ги прави по-забележими по време на интервюта за работа и при неформални разговори с непознати. Комплект по-бели зъби също ви помага да привлечете потенциален любовен интерес и партньор в живота на даден етап.

Какво изобщо е избелването на зъбите?

Избелването на зъбите е козметична стоматологична процедура, която изсветлява и премахва петна или обезцветяване на вашите зъби. Понякога хората се подлагат на това лечение само за да постигнат по-ярки усмивки като тези, носени от любимите им знаменитости.

Разбира се, съществуват и различни начини за избелване на зъби в домашни условия. Много често, хората, които не искат да се подлежат на стоматологична процедура, се обръщат към продукти за натурално избелване на зъби като кокосови пудри за избелване на зъби, различни пасти за зъби и лентички.

Защо зъбите ни губят своята белота?

Обикновено зъбите ни са млечно бели на цвят. За жалост обаче, с напредването на възрастта, емайлът на зъбите се износва поради ежедневната употреба. След като това се случи, самият емайл става полупрозрачен и с течение на времето зъбите ни стават по-тъмни или жълтеникави на цвят.

Разбира се, има и други фактори, които влияят на цвета на нашите зъби. Храни и напитки с високо съдържание на захар и киселини и оцветяващи свойства като танини и полифеноли могат да обезцветят зъбите при честа употреба. Лоши навици като пушене и дъвчене на тютюн също могат да оцветят зъбите ни в дългосрочен план.

Как да избелим зъбите си отново?

Заедно с вашия зъболекар може да искате да обсъдите какъв вид избелваща процедура е най-подходяща за вас. Избелването на зъбите може да се постигне чрез използването на продукти за избелване на зъби без рецепта, като видове пасти за зъби, ленти, гелове и дори кокосова пудра за избелване на зъби от активен вълген. Тези продукти съдържат водороден пероксид, който помага за естественото избелване на зъбите. Вашият зъболекар може също да ви предпише шини за избелване на зъбите. Шините представляват специално пригоден предпазител за уста, в който се поставя концентриран избелващ гел и се нанася върху зъбите. Шината се оставя за определено време, както е указано от вашия зъболекар. Продължителността зависи от степента на обезцветяване или от това колко бели искате да бъдат вашите зъби. Друга професионално асистирана процедура за избелване на зъбите е избелването в зъболекарски кабинет. Тази процедура се извършва в клиники и често отнема няколко посещения, за да се постигнат желаните избелващи резултати.

Вие и вашият зъболекар ще трябва да решите колко бели искате да бъдат зъбите ви. Обикновено вашият стоматолог ще ви посъветва да се целите в цвят, който е няколко нюанса по-светъл от оригиналният цвят на вашите зъби, така че да изглеждате естествени. Разбира се, ако държите да притежавате „Холивудска усмивка“, никой не може да ви попречи.