Непрекъснатото натоварване на мозъка напряга организма като цяло и поради тази причина е необходимо да полагаме грижи конкретно за мозъчната дейност, съобщиха от "Лайфхак". Ето шест начина, които ще помогнат за дейността на мозъка и съответно ще допринесат да се чувствате по-отпочинали, концентрирани и свежи. 

     1. Тренировки за мозъка - освен тялото, трябва да тренираме и ума. По този начин се стимулират мозъчните клетки. Четете повече книги и решавайте логически задачи. 

     2. Поддържане на високи нива на умствена дейност - по този начин мозъкът свиква да приема повече информация и поддържа високо ниво на интелектуалност, което предотвратява пренатоварването. Важно е да посочим, че нивото на интелигентност на родителите оказва влияние върху това на техните деца. 

     3. Правете физически упражнения - освен за поддържане на добра форма, те помагат и за движението на кръвта, което подобрява концентрацията и дейността на мозъка. 

     4. Поддържане на здравословна и балансирана диета - има храни, които подобряват паметта - броколи, спанак, яйца, домати и риба. 

     5. Спете достатъчно часове - именно тогава мозъкът има възможност за почивка. Ако не сте спали достатъчно, ще ви бъде много по-трудно да се съсредоточите върху каквато и да било дейност.

    6. Прекарвайте повече време с приятели - така ще можете да се разсеете от ангажиментите и да дадете възможност за отпускане и почивка. 

Превод и редакция: Вержиния Григорова