Над 400 медици и лектори от България и Югоизточна Европа ще вземат участие във форум, наречен  „Обществено здравеопазване. Национални и регионални проблеми и възможности за решения".

Националната конференция ще се в периода 10-12 май.

На събитието ще присъстват практикуващи лекари, директори/мениджъри на лечебни заведения, професионалисти по здравни грижи – медицински сестри и акушерки, народни представители от всички политически партии, представители на централната и местна изпълнителна власт, национални и регионални специализирани институции от цялата страна, неправителствени организации и съсловни организации.

Конференцията се организира от Сдружение „Клъстер на здравните региони," Сдружение „Югоизточно европейски медицински форум" и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Основната цел на конференцията е да направи обективен системен анализ на структурата на системата на здравеопазването в България и нейната ефективност и да постави началото на нов обективен дебат по въпросите на общественото здравеопазване и бъдещите здравни политики за качествени и съвременни здравни услуги, съответстващи на потребностите на гражданите в региона на Западните Балкани, съобщават организаторите.