Петкратният носител на “Златната топка” Кристиано Роналдо за пореден път демонстрира отношението си към газираните напитки и захарта.

Капитанът на Португалия бе на пресконференцията в понеделник преди мача с Унгария на стадион “Ференц Пушкаш” в Будапеща. Пред него бяха сложени две бутилки кока-кола и една с минерална вода. Кристиано демонстративно взе с една ръка двете газирани напитки и ги отмести, така че да не са в кадъра на камерите.

След това вдигва останалата бутилка и каза отчетливо: “Пийте вода!”.

Намекът на Роналдо бе повече от недвусмислен. Той не пие газирано и изцяло е изключил захарта от менюто си.

Диетата на звездата поддържа футболния му тонус и се променя съобразно поставените задачи. За да натрупа мускулна маса или да отслабне, Кристиано и екипът му избират различни начини - тренировки, индивидуална работа във фитнеса, специален режим на хранене и почивка.

Роналдо обръща внимание даже на най-дребните детайли. “Той е перфекционист”, сподели Зинедин Зидан още когато беше в екипа на Карло Анчелоти в “Реал” (Мадрид).

“Здравословната диета е в основата на футбола. Ако не използваш правилно храната, то няма да си готов 100%”, твърди Роналдо.

Сладкото със сигурност не е включено в хранителния режим на португалеца. Захарта и газираните напитки той си е забранил категорично.

Главното е да се грижиш за своето тяло, да тренираш и да се храниш правилно - това са основните постулати на Кристиано Роналдо.

Водещият британски диетолог и автор на книгата “Натуралните заместители на захарта” Мерилин Гленвил коментира така закуската на Роналдо: “Пълнозърнестите храна са много по-полезни, отколкото сладкото и обработените въглехидрати, като, например белия хляб или други тестени изделия. В тях има вещества, които помагат за разграждане на захарта. Отделно плодовите сокове трябва да се пият разредени 1 към 1 с вода.

Благодарение на диетата си, както и на тренировките и спазването на режима през 2018 г. Роналдо заяви, че се чувства като 23-годишен, въпреки че вече наближава 40.

Верен на принципите си, португалецът никога не е рекламирал продукти със захар и газирани напитки. Има клипове с шампоан, часовници, дори руска банка. Отделно най-много пари му носят космическият договор с “Найки” и собствените му марка дрехи и хотели.

Той активно прокламира здавословния начин на живот, никога не се е хващал с производители на захарни изделия и газирани напитки, макар че веднъж се изкуши да се пусне в клип на KFC, където даже яде панирани пилешки бутчета.

Здравословният начин на живот е задължителен не само за Кристиано, но и за семейството му. В частност той контролира и храненето на първородния си наследник Кристиано-младши. “Той има потенциал за футболист, ще видим какво ще стане. Но понякога ми е трудно, когато иска да пие фанта или кока-кола”, признава Роналдо.

Мачът Унгария - Португалия ще е първият на европейското при пълен стадион. Домакините са продали всичките 61 хил. билети.