От 30 април до 10 май ще бъдат отворени зелени коридори за ваксинация. Единственото, което хората трябва да направят, за да не стане лутане и да не си изхабят нервите по време на празниците, е да проверят кои пунктове ще работят с какво работно време. Това заяви пред БНТ д-р Радосвета Филипова, секретар на Националния ваксинационен щаб.

"Имайте предвид че все пак празниците са дълъг период. Хората вече са изморени и няма да работят всички обявени в заповедта на министъра на пунктове. Това ще стане на регионално ниво. Всяка регионална здравна инспекция докрая на понеделник на работния ден в понеделник ще ги обяви. Ние също ще ги обявим на нашата страница, но това касае пунктовете, които ще работят и работното им време. Особено в по-малките населени едва ли ще работят през всичките дни и през целия работен ден", уточни д-р. Филипова.

На този етап ваксините са налични, пунктовете са налични, готовността на Министерство на здравеопазването е налице, остава само хората да си изберат пункт, а не да се лутат, допълни д-р Филипова.

"На този етап няма как да има избор на ваксина навсякъде. Имунизацията ще се провежда с ваксината на "Пфайзер". Естествено продължава да има желаещи за "Астра Зенека". Има избор и за тази ваксина, но на този етап ваксината е "Пфайзер", каза още д-р Филипова.