Доставка от 300 000 опаковки нискомолекулярен хепарин прие днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. Те ще са за болничните аптеки. 

"Благодарение на тези количества целият болничен пазар ще бъде задоволен", каза министър Ангелов при приемането на доставката. 

В аптеките, от които ще могат гражданите да си купуват лекарството, ще се правят доставки всеки понеделник, като ще се доставят по 2000 опаковки, необходими за всички граждани, включително за пациентите и бременните жени.

Ангелов увери, че за цялата страна е създадена логистика, като е подсигурен дори денонощен режим на доставка с държавни автомобили. 

"В периода,  в който имаше затруднено снабдяване с нискомолекулярни хепарини и антикоагуланти, колегите използваха перорални антикоагуланти, така че не е имало пациент, който да не е имал досег до антикоагулант или нискомолекулярен хепарин", обясни още Ангелов.

Над 800 са пробите за кръвна плазма за лечение на коронавируса, стана ясно още от думите на здравния министър. Той увери, че няма затруднения в доставянето на кръвната плазма в София, както и в страната.

Доставка от 300 000 опаковки нискомолекулярен хепарин.
Доставка от 300 000 опаковки нискомолекулярен хепарин.