10°C   София
 

Руският имунолог Владислав Жемчугов разказа пред РИА Новости колко дълго пациент с COVID-19 представлява опасност за другите.

"Що се отнася до заразността след проявата на болестта, тя зависи от лечението и от това в каква форма протича заболяването. Бих препоръчал заразените да носят маски, особено тези, които са в контакт със здрави хора през целия инкубационен период - поне 14 дни. И второ: не забравяйте, че човек може да бъде заразен по време на целия инкубационен период, т.е. две седмици, а в някои случаи дори и три“, обясни лекарят, цитиран от Канал 3.

В допълнение, имунологът отбеляза, че при всякакви симптоми на настинка е необходим PCR тест за коронавирус. Също така, според лекаря, е необходимо да се направи и изследване за грип, тъй като това заболяване се лекува по различен начин.

Заместник-директорът по клинична и аналитична работа на Централния изследователски институт по епидемиология в Русия - професор Наталия Пшенична, заяви пред РИА Новости, че човек, който се е заразил с COVID-19, е максимално заразен два дни преди появата на симптомите и в първия ден на заболяването.

Според нея средно човек се заразява три или четири дни преди появата на симптомите и продължава активно да разпространява вируса през първите пет дни на заболяването. По-късно шансът да предадем COVID-19 на друг човек е малко вероятен.Пешо
11/01/2020 03:36:35

Отново деспотизъм докторски правейки се че каквото каже лекаря, те туй е вярното. Без доказателства, разбира се, трябва да вярваме като на свещеник. Е като резултат на сляпата вяра в докторите, имаме нещо много по-сташно от птичи грип, което за разлика от птичия грип не отшумява. Е отшумяло е в Швеция и Беларус. Защо? Ами защото не следваме естествения ход на нещата. Инкубационният период е различен, не е 14 дни. Най-често е до 5 дни. Има само един процент които имат инкубационен период над 14 дни. Не заразява през целия период. Заразява достатъчно за да разболее здрав само последните 2 дни. Може да има вируси преди това но те са значително по-малко. И ако се експонира някой с малко вируси. Ами най-често създава още един без симптоми. Ниво на патогена, което лесно се елиминира, т.е. ваксинира. Както и става при настинките и при грипа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света

България влиза в челната тройка по брой починали от коронавирус за един ден, ако те се сметнат на 1...

Двама умряха на стълбите пред болница (Видео)

Двама души починаха за няколко часа в новото отделение за COVID-19 на болница "Свети Георги" в...

Мъж на 33 години е най-младият починал с COVID-19

Мъж на 33 години е най-младият починал с COVID-19. Починалите лица, при които е бил потвърден...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...