3°C   София
 

До края на годината се очаква ЕК да предложи общ формуляр за пътуващите, на чиято основа да бъдат проследявани заразените

Държавите от ЕС ще получат ваксини срещу Ковид-19 едновременно, съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след видеоконференцията на европейските държавни и правителствени ръководители, цитирана от БТА.

Председателят на ЕК добави, че до края на годината се очаква комисията да предложи общ формуляр за пътуващите, на чиято основа да бъдат проследявани заразените. По нейните думи 22 държави от ЕС до края на ноември ще разполагат с приложения за проследяване чрез мобилни устройства и настоя възможно най-бързо тези данни да бъдат свързани.

Фон дер Лайен призова за обмен в реално време на изчерпателни данни за развитието на епидемията в ЕС. Тя добави, че ще бъдат свиквани общи заседания на националните и на общоевропейските експерти за обмен на опит в борбата с новото заболяване, за да се избегнат противоречивите послания към гражданите. Председателят на ЕК настоя за по-скорошно взаимно признаване на резултатите от изследванията, както и за бързо изготвяне на националните планове за ваксиниране.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отбеляза, че повечето държави в ЕС връщат ограниченията срещу разпространението на болестта. По неговите думи ЕС обсъжда уеднаквяване на условията за налагане на карантина. Мишел настоя за европейска стратегия за противодействие на дезинформацията за ваксините.

Европейският съюз ще финансира преместването на пациенти с Ковид-19 за лечение от една държава членка в друга, за да се избегне препълването на болници, предаде Ройтерс след видеоконференцията на евролидерите.

Урсула фон дер Лайен заяви, че за целта са отделени 220 милиона евро.

"Разпространението на вируса ще претовари здравните ни системи, ако не действаме спешно", каза тя.

Междувременно българският премиер Бойко Борисов заяви, че у нас ще бъде изготвен имунизационен план, като най-напред ще бъдат ваксинирани медиците и другите най-уязвими групи.Пешо
10/30/2020 10:04:44

Ковидо диктатурата на ЕО реши: няма да дава ваксина, докато не унищожи всякаква форма на демокрация. Защото ЕО ще има монопол да дава на който си иска и когато си поиска и колкото си поиска ваксини. Само идиоти биха се съгласили на монопол върху нещо, от което умират хора. И да не може да купи лекарства от който вече ги има, само защото някаква си китайска марионетка от Брюксел го забранява. От Брюксел ще раздават патроните и ще стрелят както си искат. Е може и да не са идиоти, може просто да са печеливши от източването на ковидовски фондове.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света

България влиза в челната тройка по брой починали от коронавирус за един ден, ако те се сметнат на 1...

Двама умряха на стълбите пред болница (Видео)

Двама души починаха за няколко часа в новото отделение за COVID-19 на болница "Свети Георги" в...

Мъж на 33 години е най-младият починал с COVID-19

Мъж на 33 години е най-младият починал с COVID-19. Починалите лица, при които е бил потвърден...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...