От 41 души, настанени в дом за хора със зрителни увреждания в град Вълчедръм, 27 са позитивни за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Положителен резултат за вируса са дали и петима души от персонала на дома. От здравната инспекция са разпоредили на директора на социалния дом да отдели заразените хора от здравите на отделни етажи, да се направи пълна дезинфекция на помещенията и двора на дома и да следи стриктно за спазване на противоепидемичните мерки. Към момента в община Вълчедръм с активна инфекция са 41 души, предава БТА.

През вчерашния ден в област Монтана са установени 53 нови случая на заразени с COVID-19, като петима души са настанени в болници, а останалите 46 са под карантина в домовете си. Към момента в региона с активна инфекция са 230 души, като 29 от тях са в болници, а 201 в домовете си. Най-много от заразените са в община Монтана -1490 души.

От началото на пандемията от новия коронавирус в област Монтана са заразени 449 души, като 203 са излекувани, а 16 са починали, уточниха от РЗИ в Монтана.