На 18 октомври, неделя, премиерът Бойко Борисов и Николай Нанков бяха заедно от сутринта до вечерта - във ферма, на инспекция на строителството на бъдещия граничен пункт - ГКПП Рудозем - Ксантиинспектираха и пътя Смолян – Стойките – Широка лъка. С тях бяха още двама министри - Кирил Ананиев и Десислава Танева. Вероятно Борисов пак ги е возил с джипа, въпреки, че видео от борда на возилото този път нямаше, а само от посетените места.

По-рано днес стана ясно, че зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук

Във видео от профила на премиера Борисов във фейсбук се вижда, че по време на инспекцията и Борисов, и Нанков, и министрите се движат без маски. 

Възможно е Нанков да е заразил всичките.

По наредба на задължителна карантина подлежат всички лица, които са имали контакт с болен 48 часа преди позитивния резултат от PCR тест. Според заповедта на здравния министър карантината за контактни е 10 дни.

"24 часа" попита министрите как ще постъпят. От земеделието и финансите казаха, че Танева и Ананиев ще изпълнят стриктно предписанията на РЗИ. Министърката на МРРБ Петя Аврамова, чийто заместник е Нанков ще се самокарантинира.