В петък проведохме задълбочен дебат с премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Още тогава премиерът нареди проектът за вендинг машини за лекарства да бъде оттеглен. Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов пред "24 часа".

Той обясни, че проектът, който министерството е сертифицирало по Закона за насърчаване на инвестиции, е бил за RND център и разработка и внедряване на специализиран софтуер. Сертификатът не се отнася за вендинг машини, тъй като министерството не подпомага проекти в сектор търговия.

"Аз винаги съм се борел да имам консенсус с всяка една заинтересована страна. Фармацевтичният сектор не е бранш, с който министерството на икономиката комуникира", добави министър Борисов. В последствие министърът на здравеопазването казал, че проектът не е устойчив.

Така на 25 септември - в същия ден, в който решението на Министерския съвет е протоколирано, то е изтеглено. Икономическото министерство нито е подписало меморандум, нито е създало работна група, както гласи решението.