15°C   София
 

Японци: Предпазните шлемове не са ефикасни. Втора руска ваксина щяла да носи имунитет 3 г.

Жертвите на коронавируса в света минаха психологическата граница от 1 млн. в неделя, а СЗО предупреди, че при липса на координирани усилия между всички страни и дори при откриването на ваксина мъртвите ще се удвоят, предадоха световните агенции.

Има обаче учени, които лансират още по-песимистични прогнози. Според тях реалният брой на починалите от инфекцията вече е поне 1,8 млн., а

до края на годината

броят им може да

стигне 3 млн.

“Макар че дори 1 млн. звучи шокиращо, вероятно този брой е силно подценен”, казва пред агенция Блумбърг професорът от университета в Мелбърн Алан Лопес.

Пластмасовите шлемове не са ефикасно защитно средство срещу COVID-19, защото оставят капчиците с вируса да се разпространят във въздуха. Това доказаха японски специалисти, цитирани от в. “Мирър”.

Симулация с най-бързия суперкомпютър в света - “Фугаку”, направена от изследователи в центъра “Рикен”, показа, че почти 100 процента от капчиците с размер под 5 микрометра във въздуха се изплъзват от визьорите, както и 50 процента от по-големите капчици.

“За съжаление, ефективността на шлемовете за лице е ограничена в сравнение с маските за предотвратяване на капчиците от устата на заразен човек да се разпространят - каза ръководителят на екипа Макото Цубокура. - Това е особено важно за капчици под 20 микрометра.”

Специалистите препоръчват шлемовете да се използват само от хора, които не могат да носят маски, и то само на открито и в добре проветрени помещения.

Ново огнище на COVID-19 в кланици в Германия се появи в предприятието “Алфриш” в град Емсдетен. При рутинна проверка са открити 26 заразени работници.

В кланиците работят

много българи

Засега не е ясно дали някой от българските работници в предприятието е заразен. В кланицата са наети общо 300 души, предимно от Източна Европа.

Всички служители на фирмата, както и семействата им, са били тествани в петък.

Еврокомисарката по здравеопазването Стела Кириакидис си е наложила самоизолация след близък контакт със заразен, съобщи самата тя в туитър. Тя обаче твърди, че се чувства добре и няма симптоми и призовава всички хора да пазят себе си и останалите.

Изпитанията на втората руска ваксина, разработена от центъра “Вектор”, се очаква да приключат в края на месеца - около 28-30 септември, съобщи Би Би Си. Според нейните създатели има вероятност тя да пази от коронавируса в продължение на три години. За децата ще бъде разработена специална разновидност от ваксината.

Руски учени от Санкт Петербург пък

предложиха COVID-19

да се лекува като

отравяне

Методиката се разработва в спешното отделение на една от клиниките в града. Според изследователите вирусът има хемотоксично действие. От молекулата на хемоглобина се изтласква атомът на двувалентното желязо. Това уврежда стените на съдовете и на вътрешните органи, намалява притока на кръв в капилярите. Същото се случва и при тежко отравяне. Затова учените предлагат при лечението да се използват препарати за детоксикация.уолъс
09/27/2020 21:38:14

Наближава момента на истината, скоро ще разберем (макар че информацията със сигурност ще бъде манипулирана) кой е проявил здрав разум - тези които ще приемат доброволно (или не) ваксината или другите, които ще откажем категорично (каквито и принуди да измислят)... Залогът е висок (здраве и живот) и сгрешилите в преценката си (доверилите се на фармафията, по мое мнение) ще платят висока цена за решението си... Ще поживеем, ще видим

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...