И възпитателка в детска градина в Бургас е дала положителен тест за коронавирус. Това е вторият случай на инфектиран в Бургас от началото на учебната година след като с COVID 19 се оказа и осмокласник в IT гимназията.

Възпитателката била нова и е от забавачница в к-с "Изгрев". 15 деца от детската градина са поставени под каранитна, а от РЗИса започнали издирване на контактните лица.

Сигурно било, че новозаразените са близки на служещи от военноморска Атия, която се превърна в новото огнище на коронавирус в Бургаско с 22 случая през последните дни. Инфектираните били в добро състояние, без симптоми и не се налагало постъпване в болница, каза кметът на Бургас Димитър Николов. И допълни, че не се усеща притеснение сред родителите.

"Не е нещо неочаквано, със сигурност ще имаме и други такива случаи. И призоваваме да няма допълнителна паника, още веднъж правим срещи с дирескторите на училищата и детските градини за стриктно спазваме напротивоепидемичните мерки. Контактните лица са установени и поставени под карантина, а помещенията се дезинфекцират", заяви Николов.