От днешните 61 положителни проби на COVID-19 във Варна, 58 са от дома за възрастни хора, където беше регистрирано огнище през миналата седмица. Във втори старчески дом край Варна има доказан случай на заразени с коронавирус. Това съобщи областният управител Стоян Пасев. Става дума за заразена възрастна жена от дом "Гергана".

Състоянието й не е тежко. Направени са тестове на всички контактни лица. Очаква се резултатите да бъдат готови днес.

82 възрастни хора и 9 души от персонала са заразени с COVID-19 в Дома за възрастни хора "Св. Георги" край Варна. Починалите там са трима. Както "24 часа" писа, сред заразените има и доктор, медицински сестри и хигиенист. 

Най-тежко е състоянието на лекаря, който е настанен в инфекциозното отделение на Университетската болница "Света Марина" в града. Над половината нови случаи на коронавирус в страната са във Варна, сочат днешните резултати от Националната статистика. 

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев съобщи още, че болните от дом "Свети Георги" няма да бъдат местени, а ще бъдат отделени на друг етаж. През уикенда от пресцентъра на Апелативната прокуратура съобщиха, че е образувано разследване за неспазване на мерките в дом "Свети Георги".