31°C   София
 

Предпазното средство влезе в модните линии, много хора вече си правят колекции

Маските трябва да се носят задължително в затворени обществени места и в градския транспорт. Идеята им е да пазят от разпространението на коронавируса. В тази информация няма нищо ново, вече отдавна свикнахме с нея. Въпреки това много хора изобщо не знаят или не искат да ги носят правилно. На влизане в учреждение, супермаркет или мол посетителите старателно си слагат маската, покривайки устата и носовете си. Защото на входа има охрана или специално назначени хора, които следят за правилата. 10 секунди по-късно обаче предпазното средство вече е смъкнато под носа, т.е. ползата е никаква. Отдалечавайки се от зорките очи на охраната, много от хората увесват маската на едното си ухо, пускат я върху брадата си, ама това не е набрадник, или я оставят да виси като лигавник на врата. И въпреки непрекъснатите призиви да се носят маски, за да пазим не само себе си, но и околните, мнозина предпочитат да са с лигавник, а не с маска.

Съвсем обичайна гледка е маската да виси като гривна на ръката. Много често тя е за еднократна употреба, но видимо е загубила първоначалния си цвят. Този вид предпазно средство трябва да се изхвърля още след първата си употреба и допълнението “еднократна” очевидно значи, че не бива да се използва повече от един път, камо ли да се влачи по джобове, чанти, на ръката, под брадата и т.н. месеци наред.
Ако вариантите за еднократна употреба ви създават неудобство, защото забравяте да си купите нови, вземете си от моделите, които се перат. И да не забравяме изричното уточнение - перат се след всяка употреба! Маските вече влязоха в модните линии и голяма част от популярните брандове пуснаха различни модели, доста хора пък започнаха да ги колекционират. Има всякакви варианти. Продават се по 1 бройка, в комплект по три или по седем, така ще имате за всеки ден от седмицата маска с различен десен. Има и разнообразие от размери - за възрастни и деца.

На улицата вече е съвсем нормално сред хората, спазващи правилата, да се чуе обсъждане на атрактивни модели маски и обмяна на информация откъде може да се купят. Напасват си ги към тоалетите, избират си десени с щампи с домашни любимци или забавни надписи. Почитателките на по-крещящия стил на обличане започнаха да носят варианти, покрити с камъни и пайети.

Световните звезди - певци и актьори, които по принуда са по-суетни, не се притесняват да носят маски и непрекъснато пускат такива свои снимки в социалните мрежи. Показват новите си придобивки в различни цветове и десени, но и не пропускат да подчертаят необходимостта от тяхната употреба. Много изразяват и несъгласието си, че правилата да се носят маски се политизират, а всъщност е важно да се пази човешкият живот.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...