Английски учени призоваха хората, които изгубят вкус и обоняние, да се самоизолират за 7 дни. Тяхно проучване установило, че това е много сериозен признак за заразяване с коронавирус.

Изследователите от “Кингс колидж” в Лондон са открили, че при 59% от болните от КОВИД-19 се наблюдава такова състояние и макар да не е включено в списъка със симптоми на СЗО, е добре да се взема предвид, когато някой решава дали е потенциално опасен за други хора.

Призивът им идва на фона на непрекъснато увеличаване на заразените във Великобритания, като в понеделник бе най-черният ден - 381 починали, сред които и 13-годишно момче. Нови заболели има и на “Даунинг стрийт” 10, след като премиерът Борис Джонсън обяви, че е с коронавирус. Главният медицински експерт на правителството, ключовият съветник на Джонсън и правителственият фотограф също са със симптоми.

Междувременно стана ясно, че 1/5 от малките фирми в страната, или близо милион компании са изправени пред фалит, тъй като банките отказват да им отпускат гарантираните от държавата заеми заради епидемията.